2020 Yılı Gelinlik Trendleri

2020 Yılı Gelinlik Trendleri

Dünyaca ünlü gelinlik tasarımcıları ve gelinlik markaları 2020 koleksiyonunu sergiledi. Henüz nasıl bir gelinlik tercih edeceğine karar vermediysen :) 2020 gelinlik trendlerini ve gelin modasını senin için bir araya getirdik. Dünyaca ünlü gelinlik tasarımcılarından tüyolarla, birbirinden güzel gelinlik modellerinden ilham almaya ne dersin?

2019 gelinlik modellerinde ki minimal detaylar, sade tasarımlar 2020 gelinlik modellerinde’de karşımıza çıkıyor. Geçmişin zarif detayları gelinliklere yansırken, nostaljik detaylar yılın önde gelen trendleri arasında yer alıyor. Farklı renk gelinlik tercih etmek isteyen gelinler için; nude, gold ve toz pembe renklerinde gelinlik trendi devam ederken, bu yıl yeşil renk gelinlik popülerliği artıyor. Maskülen tarzda ki gelinler için, tulum, pantolon ve gelin blazerları 2020’de bir çok ünlü tasarımcının koleksiyonlarında yer alıyor. Zarif balık gelinlikler, tek omuzlu helen tarzı gelinlikler, rönesans dönemi esintisi olan kabarık omuzlu gelinlikler, klasik silüetlere kullanılan canlı motifler ve sizin için seçtiklerimiz...

Minimal Sade Tasarımlar

Sade tasarımlar, zarif görünümüyle her düğün konseptine hitap ediyor. Seçeceğiniz aksesuarlarla ve minimal detaylarla şıklık katılabilen sade gelinlik modelleri modeller; duru, zarif ve bir kadar da şık gelinlik modeli tercih eden gelinler için ideal.

Minimal sade gelinlik modelleri daha çok akışkan tül ve tok saten kumaşlarla tasarlanan sade ve minimal silüetler, bu yıl derin gögüs  ve yırtmaç dekoltesi ile hareketlendiriliyor. Derin gögüs dekoltesi kristal işlemeli veya dantel olarak hazırlanan sade, zarif ve şık detaylarıyla aksesuar kullanımına da ihtiyaç duyulmuyor.

Geçmişin Zarif Detayları Gelinliklere Yansıyor

Dönem gelini olmayı, kendi masalının prensesi olmayı hayal eden gelin adayları için...Geçmişin zarif gelinlik detayları ; dantel uzun ve dirsek kollu, eksa hacimli kollar, puantiyeli uzun balon kollar gibi zarif, nostajik esintiler 2020 gelinlik modellerinde de karşımıza çıkıyor. 

Bu yıl karşımıza sıklıkla çıkacak olan vintage gelinlikler, özellikle düğününü tarihi düğün mekanlarında gerçekleştirecek olan gelin adayları için ideal bir seçim olacaktır. Tercih edilen gelinlik dönemine  aksesuarlala zarafetinizi tamamlayarak masası bir prensese dönüşebilirsiniz:)

Farklı Renk Gelinlik Modelleri

Nude, gold ve toz pembe renklerinde gelinlik trendi  devam ederken, farklı renklerde gelinlik düşünen gelinler için yeşil renk gelinlik popülerliği artıyor. Özellikle uçuş uçuş ve kabarık gelinlik modellerinde kullanılan su yeşili naif ve zarif tasarımlarıyla dikkat çeken modeller arasında yer alıyor.

Beyazdan vazgeçemem diyenlerdenseniz, beyaz gelinliğin; işleme, fiyonk vb detaylarında su yeşili kullanılan tasarımları deneyebilirsiniz. Beyaz gelinlik tercih edip, renkleri de kullanmak isteyen özgür ruhlu gelinler; gelin saç aksesuarlarında, gelin ayakkabısında, gelin el buketinde farklı renkleri tercih ederek stillerine romantik bir hava katabilirler.

Maskülen Şıklık

Klasik gelinlik modellerini tercih etmeyen, hem havalı hem de stil sahibi bir imajınız var ve bu tarzınızı gelinliğinizede yansıtmayı düşünüyorsunuz 2020 sizin yılınız :) Dünyaca ünlü bir çok tasarımcının gelinlik koleksiyonlarında yer verdiği maskülen tarzı bu yıl çok iddialı ve çok şık... 

Maskülen tulum gelinlik modelleri nikah kıyafeti olarak ve  iki gelinlik tercih edecek olan gelin adayları için de  şık ve zarif bir seçenek olacaktır.

Balık Gelinlik Trendi

Balık gelinlik modelleri, ster yaz ister kış düğünü için hiç farketmeden kullanılabilecek gelinlik modelleri arasında yer alır. Zarif ve kusursuz duruşuyla şık ve modern gelinlik modellerindendir. Vücudun siluetini iddialı ve göz alıcı bir şekilde ortaya çıkaran balık gelinlik modellerine bu yılda bir çok tasarımcı koleksiyonunda yer verdi.

2020 yılında balık gelinlik modellerinde; uzun kollu, derin gögüs dekolteli, dantel işlemeli ve minimal tasarımlı sade ve şık modeller sıklıkla karşımıza çıkacak.

Helen Tarzı Romatik Gelikler

Kabarık gelinlik modelleri yerine, abartıdan ve gösterişten uzak, kendi özgür tarzını yansıtmak isteyen gelin adaylarının ilk tercihleri arasında helen tarzı gelinlik modelleri yer alıyor. Helen tarzı gelinlik modelleri, daha çok sade, zarif  ve özgün motiflerle karşımıza çıkıyor.

Romantik ve nostajik havasıyla helen tarzı gelinlik,  Antik yunan gelinlik modelleri olarak da biliniyor. Helen tarzı gelinlik tasarımlarında bu yıl; uzun kol detayları ,nude tonlarında uçuş uçuş tüller, puantiye ve tek omuzlu tasarımlar dikkat çekiyor.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Uçuş uçuş pudra tonlarında gelinlikler ve balon kol detayı ile masum tasarımlar... Özgür ve rahat stili ile bohem tarzı gelinliklerde; asimetrik kesimler, dantel ve püskül detayları...A kesim gelinliklerde ipek saten, uzun kol ve derin dekolteler, zarifliğin simgesi dantel kumaşlarla dikkat çeken şıklık...

Tok kabarık kumaştan, kayık yaka saten gelinlik modelleri... Kristal taş işlemeli, parıltılı prenses gelinlik modelleri, göz alıcı bir görünüme sahip olmak isteyen gösterişli ve şık detaylardan hoşlanan gelin adayları için ideal modeller arasında ve yılın trendleri arasında yer alıyor.

Çiçek aplikelerle hareketlendirilen, hem geleneksel hem de modern bir hava katan üç boyutlu çiçekli gelinlikler son dönemlerin en çok tercih edilen modelleri arasında yer alıyor. 

Bu yılında trend gelinlik modellerine yansıyan üç boyutlu çiçek aplikeleri; Uzun kollu, derin gögüs dekolteli veya düşük kollu gelinlik modellerine sade ve romantik bir hava katıyor.


Nasıl bir gelinlik modeli seçeceğine henüz karar vermeyen gelin adayları için, 2020 yılının en güzel gelinlik modellerini ve koleksiyon detaylarını ilham vermesi için paylaştık.

Hayallerinizde ki masalın prensesi olmanız dileğiyle...

Henüz yorum yapılmamış

Hesabınıza giriş yapıp yorum yazabilirsiniz

Hesabınıza Giriş Yapın